NATPIS NA ZIDU POKRENUO RASPRAVU: Simpatična poruka ili vandalizam, procijenite sami (FOTO)

Facebook

Fotografija besmislenog natpisa ubrzo je završila na Facebooku u grupi Zakaj volim Zagreb, gdje je izazvala žustru raspravu.

I dok će se neki složiti kako poruke ispisane na pročeljima zgrada ili kuća katkada znaju biti simpatične, većina će se složiti kako je to nepotrebni čin vandalizma. On to zaista i jest, dobro, izuzetci se vjerojatno mogu napraviti ako je poruka ispisana na prostoru u kojem nitko ne živi ili je podoban jedino za rušenje, ali ispisivanje poruka na fasadama je apsolutni vandalizam. Druga stvar su lijepo nacrtani grafiti, to je ipak vrsta umjetnosti i katkada grafiti znaju biti zaista frapantni. No, ispisivanje besmislenih poruka, nastalih iz dosade i to još k tome ružnim rukopisom, baš i nije umjetnost.

OK, katkada poruke znaju nasmijati prolaznike, ali vjerujte vlasniku kuće, prostora ili stanarima zgrada ove poruke nisu nimalo smiješne. Jedna takva, besmislena poruka, osvanula je u Ilici nedaleko od križanja s Frankopanskom u smjeru Črnomerca. Fotografija besmislenog natpisa ubrzo je završila na Facebooku u grupi Zakaj volim Zagreb, gdje je izazvala žustru raspravu.

Rasprava oko grafita je još uvijek u tijeku, a Zagrepčani su uglavnom ogorčeni ovakvim načinom izražavanja.

Komentari građana na natpis

Prenosimo samo neke od komentara građana na natpis koji je osvanuo u Ilici.

“Totalno bezveze i za svaku kaznu, pitala bih takve jel i doma imaju posarane zidove u stanu”?

“Zakaj ovi s ruznim rukopisima vole sarati po zajednickom?! Pa ima svoja cetiri zida i moze si isarati sve prostorije…Treba ga natjerati da popravi svoje (ne)djelo i oboja fasadu”.

“Kako konacno stati na kraj saranjima po zgradama? Nemam niti jednog frenda iz inozemstva koji nije zgranut na sto nam slici grad… sramota”.

“Dosada je individualna a ovo na našim zidovima čak nisu grafiti ni bilo koji oblik izražavanja stavova ili nekog umjetničkog izričaja nego čisto iživljavanje”.

“Začudili smo se kad su prije par godina u Španjolskoj zatvorili klinca (koji je bio na maturalcu) i kad su pozvali roditelje na sud, odrapili im novčanu kaznu i tek onda pustili klinca da odmah sa starcima napusti zemlju……kad dođemo do ovog nivoa onda više nebu šaranja po fasadama koje su nečije vlasništvo, koje koštaju i koje su na kraju ili početku lice grada”.

Facebook/ZvZ
Facebook/ZvZ

Komentari