Natjecanje Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova na Tuškancu

FOTO: Ivan Klindić

Natjecanje Viribus Unitis na Tuškancu posvećeno je časničkom namjesniku Anti Maliću.

Natjecanje pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH (OS RH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u crossfitu pod nazivom „Izazov tjelesne spremnosti – „Viribus unitis“, održat će se u petak, 15. prosinca 2017. godine, od 8.00 do 15.00 sati, u sportskoj dvorani vojarne „Tuškanac“ u Zagrebu.

Za natjecanje, koje se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH, prijavilo se ukupno 76 pripadnica i pripadnika OS RH i MUP RH svih dobnih skupina.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života, podizanje borbene spremnosti,  bavljenja sportskim aktivnostima, poticanje zdravog natjecateljskog duha i razvijanje osobina kao što su upornost, dosljednost, izdržljivost, motiviranost i posvećenost cilju.

Natjecanje je posvećeno sjećanju na časničkog namjesnika Antu Malića, poginulog pripadnika 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Ante Malić bio je veliki poznavatelj i štovatelj borilačkih vještina, trenirao je boks, karate i jujutsu gdje je bio nositelj crnog pojasa. Vježbe snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti neumorno je trenirao, promovirao i uvodio u Oružane snage RH.

Ante Malić je izgubio život 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije „Skok-2“.


Komentari