NATJEČAJI ZA STIPENDIJE Od ove godine novost su deficitarni studijski programi, evo koji su to

Ilustracija: Pixabay

Grad Zagreb raspisao je natječaje za pet stipendijskih programa za školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022. za učenike i studente slabijeg socioekonomskog statusa, za učenike i studente s invaliditetom, za učenike i studente romske nacionalnosti, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za izvrsnost, a mogućnost prijave je do 27. prosinca 2021.

“Usvojene su sve izmjene vezano za stipendijske programe Grada Zagreba. Za stipendijski program izdvojena su veća sredstva po svim osnovama, ukupno 44 milijuna kuna za stipendijske programe” rekla je zamjenica Dolenec na današnjoj konferenciji za novinare.

Od ove godine Grad Zagreb uz stipendije učenicima deficitarnih zanimanja stipendira i studijske programe za deficitarna zanimanja. Radi se o nastavnim smjerovima prirodoslovnih studija (matematika, fizika, biologija i kemija), studiju edukacijske rehabilitacije, studiju logopedije, studiju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te studijima medicine i sestrinstva.

“Područje ranog i predškolskog obrazovanja je izuzetno važno jer je Grad Zagreb tu zainteresiran kao potencijalni poslodavac” poručila je Dolenec i nadodala “Ovime će Grad Zagreb imati preko 1100 stipendista u ovoj godini, što je oko 20 posto više”.