Nastavlje se suđenje Milanu Bandiću: Željki Markić potvrđeno je sponzorstvo Zagreba

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jutros je u zagrebačkom Županijskom sudu pred vijećem kojem je predsjedava sudac Zdravko Majerović nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, pročelniku Ivici Lovriću i Zdenki Palac, direktorici Holdingove podružnice “Tržnica” u tzv. “aferi štandovi” piše Jutarnji list.

Danas se pojavila kao svjedok Sandra Švaljek, koja je u vrijeme kad je Milan Bandić bio pritvoren obavljala dužnost gradonačelnice i odbila je platiti račune za sponzoriranje  provođenja akcije prikupljanja potpisa “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” koju je provodila Udruga “U ime obitelji”.

Prva je svjedočila Dunja Šobak iz knjigoovodstvenog servisa koja je obavljala knjigovodstvene usluge za Udrugu “U ime obitelji”  kao vanjski servis, a bila je, kako je rekla, privedena u vrijeme policijske akcije.

-“Ja ne znam jesu li dolazile kakve fakture Udruzi “U ime obitleji”, ali meni nisu dolazile”  rekla je svjedokinja. Nakon nje u sudnicu je pozvana kao svjedokinja Martina Šušnjara.

“Znam da je pokroviteljstvo bilo i znam ono što je bilo vezano za javnost obzirom da sam bila glasnogovornica gradonačelnika i pripremala sam njegove javne istupe” rekla je Šušnjara.

Znate li je li to pokroviteljstvo bilo financijsko ili nefinancijsko? – pitao je Martinu Šušnjaru Sven Mišković, zamjenik ravnatelja USKOK-a.

“Ja o tome znam samo ono što je izjavljivao gradonačelnik” odgovorila je Šušnjara i time završila svoje svjedočenje.

Nakon nje u sudnicu je pozvan svjedok Ivan Munjin iz Udruge “U ime obitelji”, koji je bio koordinator za grad Zagreb i član organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa za referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, a o predmetu postupka je rekao: Građanska inicijativa “U ime obitelji” je od 27. rujna 2009. godine do 14. listopada 2014. godine prikupljala potpise u inicijativi “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

“Gospođa Markić je bila na sastanku sa gradonačelnikom Bandićem krajem kolovoza kad joj je rečeno da će grad Zagreb pokriti troškove štandove i tiskanje letaka i plakata. Ja sam koordinirao taj posao za grad Zagreb. Ja sam dobio mail od Tržnica u kojem su tražiili plaćanje unaprijed za štandove. Od gospođe Markić sam dobio potvrdu da će grad Zagreb pokriti troškove. Ona je kontaktirala sa kabinetom gradonačelnika i oni su joj potvrdili da će grad Zagreb pokriti troškove” rekao je Munjin.

Dodao je da su krajem kolovoza uputili dopis svim gradonačelnicima i načelnicima i od njih tražili besplatno štandove i pokriće troškova tiskanja letaka.


Komentari