NASTAVLJA SE SUĐENJE: Bandić ponovno na optuženičkoj klupi zbog afere Agram

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram. USKOK ga, s brojnim suradnicima, tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka.

Svjedoči Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Vidojem Bulumom rekao da je “iz njegove familije”. Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji. Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu te da se u međuvremenu prekvalificirala za upravnog referenta.

Nakon prekvalifikacije prešla je, kako je rekla, u pisarnicu u Novi Zagreb, na poslove tehničkog unosa podataka. Iz USKOK-a kažu kako je nakon toga premještena još jedanput, dakle, dva puta u dva mjeseca.

“Ne sjećam se jesam li između dva premještaja završila kvalifikaciju pa sam zbog toga premještena s jednog mjesta na drugo”, rekla je Macan, dodavši da nema ni vozačku dozvolu.

Upitana je li na novom radnom mjestu dobila veću plaću, odgovorila je da manju plaću nije dobila, a da se ne sjeća je li bila ista ili malo veća.

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkoga gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti teške više od 25 milijuna kuna USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane do ožujka prošle godine, kada je potvrđen veći dio optužnice.

Bandić i ostali ne osjećaju se krivima

Suđenje za potvrđeni dio optužnice počelo je u listopadu prošle godine, kada je Bandić rekao da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik C.I.O.S.-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinskopravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinskopravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum,pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco i glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

U dodatne tri točke optužnice USKOK, uza sve kojima se već sudi, spominje i gradonačelnikova savjetnika Željka Horvata, Ivana Markušića i referenta za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filipa Čulu.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić i bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig, koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.


Komentari