Nastava je počela prije mjesec dana, a školski odbori još nisu kompletirani! Grad otkriva gdje je zapelo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Školska godina počela je prije točno mjesec dana, a odbori u osnovnim i srednjim školama u Zagrebu još uvijek nisu finalizirani. Čeka se odluka o tome tko će sjediti u preostala tri mjesta, koliko pripada Gradu Zagrebu kao osnivaču, piše Večernji. Inače, školski odbor čini ukupno sedam članova.

S obzirom na to da su škole dužne donijeti svoje planove i programe rada za tekuću godinu, krajnji je rok da odbor kompletira kako ne bi dolazilo do komplikacija.

Inače, Grad je u 2021. dva od tri člana odlučio odabrati putem javnog natječaja. Treći član bit će imenovan iz redova vijećnika gradske četvrti za osnovne, odnosno srednje škole i učeničke domove. Iz Grada za Večernji otkrivaju kako im je putem javnog poziva stiglo čak 2.963 prijava, koje obrađuju te da je u tijeku ishođenje potvrda da potencijalni budući članovi nisu u kaznenoj evidenciji.

“Selekcijski postupak za izbor kandidata na temelju javnog poziva je u tijeku, a njegov završetak očekuje se do kraja listopada”, poručili su iz Gradskog ureda za obrazovanje i napomenuli da manjak članova u školskom odboru nije zapreka za normalno funkcioniranje i rad te da imaju dovoljan broj ruku za donošenje odluka većinom glasova.

No, ravnatelji zagrebačkih škola da tvrde da to baš nije tako jednostavno jer što ako u nekom od odbora jedan od četiri članova bude za ili protiv, a u tom slučaju većine nema.

Komentari