Nasilnik s Peščenice samo mjesec dana u zatvoru: Pretukao suprugu pred djecom

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Nasilniku koji je prošlog tjedna na zagrebačkoj Peščenici pred djecom pretukao suprugu i ugurao je u prtljažnik automobila, iz kojega je pobjegla uz pomoć prolaznika, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Državno odvjetništvo koje je protiv nasilnika pokrenulo istragu zbog pokušaja ubojstva izvijestilo je da je 39-godišnjak prošlog tjedna oko 17,20 sati u Zagrebu suprugu izudarao “nepoznatim tupo-tvrdim predmetom”.

Tužiteljstvo tvrdi da je 39-godišnjak u četvrtak 31. siječnja, nakon što je svoje dvoje maloljetne djece (rođene 2015. i 2017.) smjestio u automobil, supruzi dao vrećicu s njihovom odjećom te joj rekao da za nju ima još jednu vrećicu koju je držao u ruci omotanu oko desne šake. No, u njoj je bio “nepoznati tupo-tvrdi predmet” s kojim ju je, “u nakani da ju usmrti”, izudarao po glavi pa je ona pala na tlo.

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik nastavio udarati svoju suprugu i dok je ležala na podu, a kad je podigla desnu ruku da bi se obranila od udaraca, više ju je puta udario tim predmetom u predjelu desne podlaktice i šake, a zatim ju je podigao s tla i ugurao u prtljažnik vozila tako da je glavom i gornjim dijelom tijela bila u prtljažniku”. I nakon toga ju je nastavio udarati ne obazirući se što se u vozilu nalaze i djeca, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

U namjeri da ubije suprugu nasilnika su spriječili prolaznici što je žrtva iskoristila i pobjegla u obližnju stambenu zgradu. Brojnim udarcima supruzi je slomio lubanju, kosti dlana i prsta, a djeci ugrozio “pravilan psihofizički razvoj”, ističu u Državnom odvjetništvu, na čiji je prijedlog sudac istrage 39-godišnjaka zadržao u istražnom zatvoru.


Komentari