NAŠA REKORDERKA ZAGREPČANKA JE GODINE: Sandra Perković okićena još jednom laskavom titulom

Facebook

Mnogo je nagrada ponijela kući, ali ova bi joj mogla postati jedna od dražih.

Povodom Dana grada Zagreba u Gradskoj skupštini održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljene i nagrade zaslužnim građanima. Radi se Nagradi grada Zagreba, Nagradi Zagrepčanka godine i Povelji počasnome građaninu grada Zagreba, kojim je posmrtno proglašen stožerni brigadir Rudolf Perešin. Nagradu grada Zagreba primilo je šesnaestoro uglednih pojedinaca i ustanova, a Nagradu Zagrepčanka godine proslavljena sportašica Sandra Perković, piše Večernji.

Svim Zagrepčanima i Zagrepčankama dan njihovog grada čestitao je i gradonačelnik Milan Bandić, a u nastavku možete čestitku pročitati u cijelosti. 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

Zahvalni generacijama Zagrepčana koji su naš grad gradili s mjerom i ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti. Na nama je da nastavimo istim marom te da svojim radom i odnosom prema gradu i zajednici slijedimo njihov trag, a da one najbolje među nama prepoznamo i da im, kao i prijašnjih godina, uručimo zaslužena priznanja.

Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri.

I zbog njih danas, unatoč društvenoj i gospodarskoj krizi, ne smijemo zaboraviti da smo kovači vlastite budućnosti, da europski Zagreb, poznat po kulturi, toleranciji i ljepoti, po šarmu svojih stanovnika i trgova, uvijek može još bolje.
Treba nam samo više povjerenja u vlastite mogućnosti.
Treba nam zajedništvo u nastojanju da, držeći se principa solidarnosti a  promičući rad, znanje i kreativnost, osnažimo ovu prekrasnu zemlju i damo prave odgovore na  sve izazove.

S uvjerenjem da je to put kojim se stiže do cilja, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo  barjake u čast grada kojeg neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

>>>ZASJALE ZA DAN GRADA ZAGREBA: Fontane kod NSK u spektakularnom ruhu (FOTO)

>>>ZET VAS ČASTI ZA DAN GRADA ZAGREBA: Ove vožnje morate isprobati

Komentari