NAŠA POZNATA MAKETA ŽELJEZNICE sve ostavlja bez daha (FOTO)

Backo mini ekspress

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi bila je odlično posjećeni sadržaj Adventa u Zagrebu.

Uspjehu ovosezonske manifestacije Advent u Zagrebu, koja je u prosincu 2015 g. glavni hrvatski grad okitila titulom najposjećenijeg mjesta Lijepe naše, s ostvarenih 68.973 turističkih dolazaka i 123.140 noćenja, pomogao je i projekt Backo Mini Express – najveća makete željeznice u jugoistočnoj Europi.

IMG_7629 (Large)

Backo Mini Express, plod četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnog prostora naše države, gotovo 85 posto hrvatski proizvod, premijerno je činio blagdansku ponudu Adventa u Zagreba u prosincu i siječnju, kojega su odlično prihvatili domaći i strani posjetitelji.

IMG_7724 (Large)

Blagdanske sadržaje najveće makete željeznice jugoistočne Europe kojom na 75 četvornih metara prometuje više od stotinu vlakova, na čak 1.050 metara mini – tračnica, svakodnevno je tijekom Adventa posjećivalo u prosjeku stotinjak gostiju.

Tijekom četiri nedjelje Adventa, posjet Backo Mini Expressu, najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, bio je besplatan, što su posebice iskoristile zagrebačke obitelji s djecom. Od inozemnih gostiju najviše su nas posjećivali turisti iz Slovenije, Njemačke, Srbije, Italije…

IMG_9963

“Imajući upravu na umu da je Advent u Zagrebu tradicionalna je manifestacija tijekom koje hrvatska metropola živi u posebnom ozračju, odišući ljepotom došašća kao i radošću blagdana, ove godine bogatiji nego ikada, Advent u Zagrebu, na blagdan Svetog Nikole uveličalo je i uključivanje Backo Mini Expressa. Kao najveća maketa željeznice jugoistočne Europe drago mi je da smo svojim obolom uveličali ovu manifestaciju, te pomogli u osvajanju titule najboljeg božićnog sajma u Europi, uz izniman porast dolazaka turista “,  komentirao je g. Antun Urbić Backo, proteklo blagdanskog razdoblje u radu ovog turističkog rariteta glavnog grada.

IMG_7901 (Large)

Maketom u vrijeme Adventa vozili su posebni božićni vlakovi, a cijelo okružje ovog jedinstvenog projekta bilo je uronjeno u posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije, uz dijelove sadržaja koji donose zimski ugođaj.

 


Komentari