Napustili gradilište: Kako propada gradnja važnog medicinskog centra na Srebrnjaku

Foto: Srebrnjak

Iako je gradnja Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak počela prije godinu dana, čini se kako je na putu propadanja.

Kako javlja 24 sata u svome tiskanom izdanju, napravljena je tek građevinska jama, a kamioni glavnog izvođača, Kamgrada, napustili su gradilište prošli tjedan.

Inače, premijer Plenković je pri potpisivanju ugovora o financiranju Centra (Koji je EU podržao s 432 milijuna kuna odobrenih bespovratnih sredstava), 2019. godine, izjavio kako je to jedan od ključnih strateških projekata, te najveći znanstveni i zdravstveni projekt u regiji.

Međutim,  ugovori s investitorom (bolnicom Srebrnjak), raskinuti su , čime postoji stvarna mogućnost da propadne i Centar i novac. Kako se požalio Kamgrad, prenosi 24sata,  bolnica im nije na vrijeme plaććala i poštovala ugovorne obveze, a na upit 24sata, zamjenica ravnateljice je rekla kako je izvođaču sve bilo plaćeno, a druge podatke ne zna.

Kako je ignorirala pozive i mailove, 24sata je naknadno doznao kako je ravnateljica Srebrnjaka trenutno na godišnjem odmoru.

U sve se umiješao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji traži pomoć države, a država pak uzvraća kako su već osigurali sredstva te prebacuje odgovornost na Grad (pošto je Zagreb vlasnik bolnice, nositelja projekta).

Dok se sve vrti ukrug, činjenica je da se na gradilištu ništa ne događa, dok grad i država potencijalno gube iznimno važan Centar.


Komentari