‘NAPUSTILA NAS JE JOŠ JEDNA LEGENDA OVOG GRADA’ Preminuo je Branimir Hundić, velikan modne scene: ‘Zagreb polako gubi svoju gospodsku povijest’

Foto: Pixabay

Zagrebačka modna scena oprašta se od Branimira Hundića kojeg mnogi pamte po vrhunskim kreacijama. Brojni su Zagrepčani u bračnu luku uplovili upravo u njegovim odijelima, a mnogi su ih birali i za poslovne prigode. U njegovom su butiku jednako kupovale slavne osobe, ali i građani koji su željeli imati kvalitetna odijela.

“Danas nas je napustila legenda grada gospon Branimir Hundić, zašto ne samo g. ili gosp., zato kaj je tu titulu gospon nosil sa stilom. Kad bi neko rekel moda, dizajn ili se setil bilo čega lepoga u tu rečenicu bi sigurnu stao, barem kaj se Zagreba tiče gospon Branimr. Je da svi smo ponekad trebali odijela, sakoe, kravate, košulje, hlače, cipele. Prva adresa za to je bil gospon Hundić. Prvi boutique smješten u srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, a on uvijek tu nasmijan, spreman ugoditi svakoj našoj želji. S lakoćom je od debelih radil mršave, od mršavih one taman, a ogledala u njegovom boutiqueu kao da su imala neku čarobnu moć”, prisjetio se jedan od članova Facebook grupe Osamdesete u Zagrebu.

“Sve je tak lepo stajalo, da bi cijena uvijek padala u drugi plan. Tri sina Davor, Goran i Andrej, tri nasljednika, svaki poseban, drugačiji, ali svi do jednog pravi zagrebački dečki. Andrej je nastavio tatinim stopama, uspješno i marljivo. Niknul je i drugi boutique u Ilici prek puta Mesničke i odmah stekao kultni status, veći, ljepši, privlačniji… Kolko se tu samo maturanata obuklo, tate i sinovi ponekad skupa, a i nebrojene mladoženje su tu otpočinjale svoj bračni put.

Kultni status, ikona zagrebačke mode i uvek ona ‘Idem kod Hundića vidit kaj ima novog’.
Još jedan od legendi Zagreba otišla je na bolje mjesto, ostavljajući sjećanja da im se s vremena na vreme vratimo”, napisao je član grupe u objavi posvećenoj velikanu modne scene.

“Počivao u miru, generacijama Zagrepčana šivao je svečana odijela i divne kreacije. Hvala mu na sjećanjima na mladost i neko drugo, ljepše vrijeme”, “Napustila nas je još jedna legenda ovog grada”, “Zaštitni znak obrtničkog grada Zagreba”, “Zagreb polako gubi svoju gospodsku povijest”, pisali su članovi grupe u komentarima opraštajući se od legende zagrebačke modne scene.

 

 

 


Komentari