Napokon objavljen datum: Remetinečki rotor otvara se već ovog tjedna

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zagrepčani su napokon dočekali obnovljeni remetinečki rotor koji se za promet se otvara u nedjelju. Potvrdili su za Večernji list iz gradske uprave.

Odlučeno je to na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta, a sutra bi se njihov plan trebao službeno potvrditi na posljednjem internom tehničkom pregledu.

Promet će se zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do 5 ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u 6 ujutro rotorom i tunelima moglo voziti.

Rotor je jedan od kapitalnih projektata Grada Zagreba koji bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu.

Vrijednost mu je 331,7 milijun kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna.


Promet će na rotoru otvoriti u nedjelju, no nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi, što bi trebalo biti gotovo do početka travnja. Rekonstruirat će se, kaže pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, tramvajska pruga u duljini od 925 metara.

“Osim rekonstrukcije i izgradnje tramvajske pruge, planirana je i rekonstrukcija kontaktne mreže u zoni zahvata, kao i izgradnja tramvajskog okretišta i kontaktne mreže unutar samog rotora”, zaključuje Bilić.

Komentari

loading...
-->