NAPOKON DOČEKALI: Kultni zagrebački klub Saloon vraćen je vlasnicima

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Klub Saloon nakon tri godine vraćen Srezovićima.

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu, potvrđeno je kako je u prostor kluba provaljeno te da su Srezovići bili u pravu. Svi potpisani ugovori s tvrtkom Klokan su poništeni.

“Iste papire koje sam imao i 2013. godine kada su nasilno upali u Saloon imam i danas. Samo je razlika što sada imam i pravomoćnu odluku u kojoj stoji da sam tada bio u pravu. No što mi to sada vrijedi? Prostorije i inventar su razorene, privatne stvari otuđene, neke drage uspomene su nestale”, rekao je danas  za index.hr Vlaho Srezović netom prije  ulaska ovlaštenog bravara u pratnji policije temeljem sudske odluke u prostor nekada kultnog kluba Saloon, koji je danas sasvim razoren.

Podsjetimo, u listopadu 2013. godine tvrtka Klokan, osnovana samo nekoliko mjeseci ranije, nasilno je ušla u Saloon tvrdeći da imaju pravovaljan ugovor za najam prostora kojeg su potpisali s KK Cibona, na čijem je čelu bio Ivica Lovrić, tada i danas pročelnik za sport Grada Zagreba. Dokument s kojim je provaljeno na koncu se pokazao nevažećim.

Bitka za naknadu štete

Vlaho i Maro Srezović mislili su kako je riječ o provali, pa su pozvali policiju, ali zaštitari Klemm Securitya koji su se pojavili ispred vrata Saloona tvrdili su da imaju pravovaljani ugovor s Cibonom te sve dozvole Grada Zagreba. Policija se povukla te je tako počela devastacija i uništavanje Saloona.

“Moralo je eto proći tri godine života. Gubili smo živce, narušeno nam je zdravlje. Bitka s nepravdom trajala je evo 950 dana“, kaže Srezović dodajući kako im sada ostaje bitka za naknadu štete. Upravo je popis štete bila jedna od zadaća sudskog vještaka koji je danas bio prisutan.Istraga USKOK-a i dalje traje.

Osim naknade štete ostaje i problem pokradenih i uništenih privatnih stvari, a Srezovići su pokrenuli i sudske postupke za naknadu duševnih boli.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Komentari