Napokon će se tramvajem spojiti istok i zapad grada? Kreće projekt proširenja tramvajskih pruga

FOTO: Facebook / Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba

Napokon bi se mogao realizirati projekt koji stoji u ladicama već dugi nizi godina, akoji predviđa produljenje Kranjčevićeve ulice kojom bi vozio tramvaj te tako povezivao Dubec na istoku i Malešnicu na zapadu.

Kako prenosi Večernji list, Grad je tvrtki Elipsa – S. Z. d.o.o. dodijelio posao izrade idejnog projekta koji će biti podloga za ishođenje lokacijske dozvole za dio produžene Kranjčevićeve, i to od Selske do Fallerova šetališta.

Dionica duga 700 metara išla bi, točnije, Klanječkom, od njezina raskrižja s Fallerovim šetalištem, i spojila bi se na Krapinsku, na mjestu gdje se križa sa Selskom. Fallerovo šetalište zapravo je otprilike na pola puta budućeg produžetka Kranjčevićeve, koja bi trebala ići preko Nove ceste i potom u konačnici sve do Zagrebačke, na kojoj bi se spajala s produženom Ulicom Ivane Brlić Mažuranić.

Tristo tisuća kuna vrijedan dokument mora tako predvidjeti ulicu čiji će koridor biti širok oko 30 metara te obuhvatiti svu postojeću i planiranu komunalnu infrastrukturu.

Tvrtka odabrana na natječaju treba osmisliti i rješenje za nadsvođenje potoka Črnomerec, preko kojeg će ići trasa nove prometnice. Dio zadatka odabrane tvrtke je i da popiše vlasnike nekretnina za koju se izdaje lokacijska dozvola te susjednih parcela.

O tramvaju do Ulice Ivane Brlić Mažuranić stanovnici zapadnog dijela grada slušaju već više od 20 godina, a GUP-om je planirano da trasa od Nove ceste ide Adžijinom, u kojoj je predviđeno njezino spuštanje u podzemlje. Razinom -1 prolazila bi Hebrangovom i Boškovićevom do Zvonimirove, a ondje izišla na površinu i nastavila do Dupca.

‘Bandićev metro’ bio bi dug dva kilometra, a poznato je i koliko bi trajala gradnja jednog takvog mega-projekta


Komentari