Napokon će se riješiti desetljetni problem Filozofskog fakulteta

FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Na jučer održanom svečanom otvorenju menze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, sanacijski upravitelj SC-a je Mirko Bošnjak pohvalio se da Studentski centar u istom dijelu grada, 1. siječnja otvara još jedan studentski restoran.

Riječ je o dugo priželjkivanoj menzi na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koja je s obzirom da se radi o po broju studenata trećem fakultetu u državi, više nego neophodna.

Osim što nedostatak menze stvara probleme samim studentima Filozofskog, okolnost da ju nemaju te da moraju tražiti alternativne lokacije prehranjivanja, godinama stvara i nesnosne gužve u menzama susjednih FER-a i FSB-a.

S obzirom da studenti menzu na Filozofskom čekaju zbilja predugo, informacija o njenom tako skorom otvaranju zazvučala je poprilično nevjerojatno pa je portal Srednja.hr provjerio informaciju kod Mirka Bošnjaka.

“SC je prošao sve zakonski potrebne korake u realizaciji menze na FF-u i ako kao subjekt kompetentan u obavljanju svojih djelatnosti tvrdi da bi 1. siječnja restoran subvencionirane studentske prehrane mogao biti dovršen, nema razloga da ne vjerujemo u njihovu procjenu. Mi ćemo, s naše strane, poduzeti sve što je potrebno da stvar okončamo do datuma koji su predvidjeli, napokon nakon toliko desetljeća čekanja”, rekao je prodekan za organizaciju i razvoj Dean Duda.

Inače na Filozofskom već godinama postoji restoran, koji nije bio u sustavu subvencionirane prehrane, što su studenti u više navrata nastojali promijeniti.

 


Komentari