Naplata parkinga u cijelom Zagrebu: Uvodi se i nova zona

FOTO: Ivan Klindić

“Ne možemo imati građane prvog i drugog reda” rekao je u listopadu gradonačelnik Milan Bandić, pa najavio naplatu parkiranja po čitavom gradu.

Uz već postojeće četiri zone trebala bi se formirati još jedna zona, “po popularnim cijenama za građane”, a prva nagađanja su da će projekt krenuti u naselju Špansko.

Do tamo bi trebala biti naplata, ali u samom naselju se neće pojaviti. Na zapad će ići do Rudeša i na istok do Jelkovca. Sat bi trebao koštati 75 lipa, a stanari bi mjesečno trebali izdvojiti desetak kuna za parkirno mjesto.

Osim na zapadnom dijelu grada, parkirni automati postavit će se i po Novom Zagrebu, a novost je i da će prva zona proširiti svoje granice.

”Kada prijedlog bude izrađen i dostavljen stručnim službama na pregled i valorizaciju, moći ćemo raspolagati konkretnim podacima te istupiti prema medijima radi prezentacije istog”, poručio je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Još jedna novost su kvartovske zone, što podrazumijeva da nećete više moći sa mjesečnom kartom prve zone parkirati gdje god poželite, prenosi Večernji list.

”Toga više ne bi trebalo biti, odnosno stanari određenog kvarta moći će s povlaštenom kartom parkirati samo u svom i susjednom kvartu”, tvrde iz Grada.

”Bili smo na rubnim dijelovima grada, ali zaključili smo kako u određenim ulicama na naplatu ne treba ni pomisliti. Vrapče je, primjerice, idealan primjer za to. Neke su od ulica tako napravljene da nema nikakve šanse da se po pravilnicima iscrtaju parkirališna mjesta, a naravno da se neoznačena ne mogu ni naplaćivati”, kažu kontrolori.


 


Komentari