NAPETO U ZAGREBAČKOM PARLAMENTU: Gradonačelnik jedva preživio, napali ga zbog fontana i automobila

skupština
skupstina.zagreb.hr

Na 38 sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić najavio je skoru realizaciju kapitalnih projekata za koje Zagreb sada ima podršku Vlade. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj sjednici Skupštine najavio je kako je realizacija kapitalnih gradskih projekata, poput Zagreba na Savi, centra URIHO i Kongresnog centra napokon moguća jer sada za njih ima podršku Vlade. Gradonačelnik, kojemu sa prošlom Vladom to nije pošlo za rukom, najavljuje skore sastanke sa novim ministrima.

“Idući tjedan poslat ćemo poziv za sastanak, a za mjesec dana vjerujem da ćemo sjesti za stol“, kazao je gradonačelnik Bandić. SDP-ov zastupnik Nenad Livun na to mu prigovorio kako se u “gradu ne gradi ništa osim fontana“, te da je gradonačelnik u svojoj predizbornoj kampanji obećao mnogo više projekata, poput obrtničkog doma, bazena u Španskom i Jelkovcu te revitalizaciju Velesajma.

Sporni i automobili

Na skupštini nisu propustili komentirati niti akualnu temu nabavke automobila za koju će Grad Zagreb izdvojiti 55,2 milijuna kuna. Tako je Davor Bernardić ocijenio kako sada nije baš napovoljnije vrijeme za takve poteze.

“U isto vrijeme kada se radnicima otkazuje kolektivni ugovor nije primjereno da Grad Zagreb nabavlja nova vozila“, jasno je osudio Bernardić, no Bandić je na to odgovorio vlastitim tumačenjem slučaja. “Novi automobili zapravo su ušteda,” rekao je gradonačelnik, jer će Grad umjesto 99 vozila imati njih 84, a Holding će raspolagati sa 194 automobila, piše Večernji.hr. 

>>>ŽELI KOŽU, LUKSUZ I GARANCIJU: Nećete vjerovati na što će Bandić potrošiti 55 milijuna kuna!

>>>USKOK KRENUO S UHIĆENJIMA: Pao kontroverzni Bandićev suradnik Zvonimir Šostar


Komentari