NAPALI MAJKU BOLESNOG MARIJA: Dječak se bori s 20 dijagnoza u Bistri, a Kristina je zbog svega završila na policiji

Photo: Facebook

Gotovo 20 dijagnoza obilježilo je život malenog Marija, s kojima se dječačić bori otkad je navršio samo mjesec dana. Samostalno ne može ni disati, a zdravstveno mu stanje oscilira svakog dana. Marek, kako ga od milja zovu roditelji, danas ima sedam godina, a za ovog hrabrog lavića pročulo se kada su roditelji došli do ruba egzistencije i javno zatražili pomoć dobrih ljudi. No, nedavno je majka Kristina Čeh Ujdur bila izložena grubim napadima zbog kojih je tražila pomoć policije, a sada i medija.

“Netko je na Facebooku napravio stranicu ‘Prevare i lazi Kristine Ceh Ujdur’ gdje me se prozivalo da sam prodala Marijeve aparate kupljene od doniranog novca”, govori nam Kristina i objašnjava da niti jedno pomagalo njezinog sina nije i neće biti prodano.

“Svi aparati će nakon Marijeve smrti ići bolnicama kojima će u tome trenutku trebati”, dodaje tužna majka i otkriva kako je maleni već neko vrijeme u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Jedan dan je dobro, kaže, pa onda nije. To je poput začaranog kruga uspona i padova.

Photo: Facebook

“Jako smo zadovoljni liječnicima jer odmah reagiraju. Mario će tamo biti dok mu se stanje ne stabilizira, a u ovom trenutku mu je potrebna cjelodnevna skrb. Suprug i ja smo došli u fazu da jednostavno ne možemo brinuti od njemu 24 sata dnevno jer moramo raditi i brinuti o kćeri Kiari”, pojašnjava Kristina čija obitelj živi skromno. No, ne žale se. Sretni su jer su oboje i dalje zaposleni, unatoč epidemiji koronavirusa.

Sve potrošne materijale, kao što su pelene i gaze, majka je donirala nakon što je Marek završio u bolnici.

“Sve što je kupljeno od donacija ići će bolnicama gdje je potrebno”, ponavlja za kraj Kristina. Policija je ugasila spornu stranicu, a prozvana žena još uvijek ne zna tko ju je pokrenuo. Sve informacije o malenom i njegovom zdravstvenom stanju mogu se pronaći u posebnoj Facebook grupi ‘Hrabri lav’ pokrenutoj upravo zbog ljudi koji su obitelji donirali novac kada je bilo najpotrebnije.

“Neki od njih su se baš vezali za Marija i od sveg srca smo im zahvalni”, govori nam Kristina koja je sretna jer joj je sin živ, diše i povremeno se osmjehne. Baš taj osmjeh daje snagu za ići dalje.

 


Komentari