NAMJEŠTANJE NATJEČAJA NA MIROGOJU?! Tek osnovane tvrtke dobile su unosne lokacije na grobljima!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL, Ilustracija

Još jedna apsurdna priča ovaj put stiže nam s Mirogoja. Četiri tvrtke koje su osnovane prije tek 10-ak dana prije objave poziva, dobile su na natječaju.

Radi se o neobičnoj dodjeli četiri mjesta na kojima će niknuti kućice za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira. Nezadovoljni prodavači na groblju Mirogoj kažu da se radi o namještanju.

Na rok od 10 godina, sva četiri mjesta su dobile četiri tvrtke koje su osnovane 10-ak dana prije objave poziva: Verdura, Camelia Flor, Tulipan trgovina i Jaglac. Sve te četiri tvrtke ponudile su u lipu istu cijenu za četiri različite lokacije: 3510 kuna mjesečno, piše 24sata.

Žalbe nisu dopuštene

“Poziv je objavljen u petak poslije podne, pa smo imali samo četiri radna dana za prikupljanje dokumentacije i mnogi nisu ni uspjeli. Pa kako su tek osnovane tvrtke uspjele ako nisu znali da će poziv biti objavljen?

Nama ga nitko nije najavio nego smo ga vidjeli slučajno. Na otvaranje ponuda nismo pozvani, što bi inače bila uobičajena praksa. Dakle, otvara se sumnja i da su znali koje cijene smo ponudili mi ostali jer su sve četiri digle ponudu za 10 kuna. Žalbe nisu dopuštene”, požalili su se obrtnici.

Tri od četiri novoosnovane tvrtke imaju još nešto zajedničko. Za kontakt u sudskom registru imaju isti obrazac maila, ali su različita imena vlasnika. Nijedna nema telefon na koji ih se može kontaktirati.

Obrtnici su uvjereni da je direktor Gradskih groblja, Patrik Šegota, pogodovao provedbom i uvjetima natječaja tim tvrtkama. Bio je član HDZ-a, ali sada je u stranci Milana Bandića.

Direktorsko mjesto dobio je na natječaju 2018. koji je trajao tek sedam dana. A od toga su tri bila neradna: nedjelja, Božić i Sv. Stjepan.


Komentari