‘Nama ne treba Manhhatan uz Savu, treba nam Central Park uz Savu’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Tomislav Tomašević, zastupnik stranke Zagreb je naš u Gradskoj skupštini i član platforme Možemo, gostujući na N1 osvrnuo se, između ostalog i na izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba koje su u posljednje vrijeme podigle dosta prašine.

Tomašević ističe kako je GUP nakompleksnija odluka u nadležnosti Gradske skupštine Grada Zagreba koja se događa jednom u mandatu Skupštine te da ne razumije zašto Bandić gura da se ta izmjena GUP-a usvoji prije ljetne stanke.

“Mi prema željama investitora mijenjamo cijeli GUP grada Zagreba i to je jedna nakaradna logika. Ako govorimo konkretno o hipodromu, to je zeleni koridor uz Savu. Nema ne treba Manhhatan uz Savu, treba nam Central Park uz Savu”, kaže Tomašević.

Napominje da GUP nije čak niti na Dnevnom redu sljedeće sjednice te da će vjerojatno morati ići na dopunu Dnevnog reda.

“Ono što je posebice sporno da je javna rasprava o GUP-u bila prije dvije godine i tamo nije bilo nikakvog govora o prenamjeni prostora hipodroma i Velesajma”, smatra Tomašević.

Dodao je da bi se u svakom slučaju dio Velesajma trebao prenamijeniti, ali ne u ovo što se planira, kaže, nego u neke poslovne prostore, smještaje za studente, itd.

“Nadam se da će Ministarstvo graditeljstva snaći snage da zaustavi izmjene GUP-a. Ono što se ja bojim da je manevar Bandićev oko smjene ministrice Divjak, bio kupovanje glasova za izmjenu GUP-a Grada Zagreba”, kazao je Tomašević.


Komentari