Nakon videa s testom o kakvoći vode u Zagrebu oglasili se iz Vodoopskrbe i odvodnje

FOTO: Flickr

Nakon što smo objavili članak o Zagrepčaninu koji je jednostavnim testom na principu elektrolize nastojao ispitati kakvoću vode iz gradskog vodovoda – koja je poprimila boju blata i mulja – reagirali su iz Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Kažu da je voda u Zagrebu i Samoboru zdravstveno ispravna.

>>> (VIDEO) Znate li što pijete? Zagrepčanin testirao vodu iz vodovoda. Rezultat će vas šokirati!

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Rezultati kontrole kvalitete vode u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora koju je od početka 2018. godine provela Služba kontrole kvalitete vode “Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.”, kao i rezultati monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju koju su proveli Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, potvrđuju da je voda za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnim sustavima Zagreba i Samobora zdravstveno ispravna i sukladna uvjetima koji su propisani “Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju” (NN 56/13, NN 64/15, NN 104/17) i “Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne voodopskrbe (NN 125/17).

Tablice kvalitete vode koje se objavljuju mjesečnom dinamikom te godišnje izvješće o kvaliteti vode za ljudsku potrošnju dostupni su na službenim stranicama www.vio.hr.


Komentari