Nakon uhićenja ‘fantoma’, Trešnjevčani konačno odahnuli: ‘Sad možemo bez brige dolaziti doma!’. Ali upozoravaju i na jedan propust!

Posao mu je pratiti ljude, ilustracija (Foto: Pixabay)

Zgrebačka policija konačno je stala na kraj “fantomu s Trešnjevke”. Podsjetimo, u četvrtak je otkriveno da se radi o 41-godišnjaku. Misteriozni muškarac na biciklu, ulazio je u dvorišta, zavirivao kroz prozore i potajice snimao žene iz tog kvarta. Incidenti su zabilježeni u naseljima Ciglenica, Pongračevo i Ljubljanica, ali 2. svibnja nije uspio pobjeći policiji.

“Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te zagledavao se kroz prozore ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja”, priopćili su iz PUZ-a u četvrtak.

O daljnjoj sudbini fantoma odlučivat će pravosuđe. Uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, predan je pritvorskom nadzorniku.

Prema neslužbenim informacijama, inzistirat će se da 41-godišnjak dobije psihološku pomoć.

Za Zagreb.info, epilog cijelog slučaja prokomentirala je jedna od stanarki Trešnjevke čiju smo potresnu ispovijest o suočavanju s fantomom objavili jučer.

“Svi susjedi su odahnuli i sretni su. Komentirali smo da konačno možemo bez brige dolaziti doma bez da strahujemo da će nas on dočekati”, istaknula je.

“Jedna od susjeda je baš pitala policajca zašto mu nisu napravili sačekušu jer su znali gdje i kada dolazi, a njihov odgovor je bio da nemaju dovoljno ljudi za to”, kaže naša sugovornica.

Naime, ona tvrdi da je fantom u dvorišta obično zalazio vikendom u večernjim satima te da su sve te informacije podijelili s policijom. Iako policija je pojačala patrole po Trešnjevci nakon medijskih objava, naša sugovornica kaže da je to bilo potpuno beskorisno.

“Jesu pojačali, ali što meni znači patrola u utorak u dva popodne ispred kuće? Mi smo sve rekli policiji, no oni su imali svoj razlog”, upozorila je na propust.

“Da to nije došlo u medije i da se nije digla prašina oko toga, fantom ne bi nikad bio uhićen”, smatra stanarka Trešnjevke i dodaje da s njom mišljenje dijele i drugi susjedi.


Komentari