NAKON TRAGEDIJE U NOVOM MAROFU ZAGREBAČKI VATROGASCI OBJAVILI VIDEO KAKO BI UPOZORILI GRAĐANE: Evo zašto ne treba paliti vatru kraj medicinskog kisika

Foto: Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatsku je proteklog tjedna šokirao slučaj iz bolnice u Novom Marofu kada je pacijent preminuo uslijed eksplozije boce kisika.

Stoga je Javna vatrogasna postrojba Zagreb objavila video koji upozorava na opasnosti od vatre u kombinaciji s medicinskim kisikom.

“Nedavni incidenti u zdravstvenim ustanovama diljem svijeta naglašavaju potrebu za podizanjem svijesti o opasnostima vezanim uz zrak obogaćen kisikom, posebno tijekom pandemije covida-19.

Potencijalne opasnosti povezane sa zrakom koji je obogaćen kisikom odavno su dobro poznate. U brojnim publikacija dane su upute i upozorava se osoblje koje radi s kisikom na opasnosti od požara i eksplozije pri radu s kisikom”, stoji u objavi Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Podsjetimo, prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, tragedija u Novom Marofu se dogodila kada je vatra izbila na aparatu za kisik na Odjelu produženog liječenja.

Policija je objavila kako je požar izbio zbog otvorenog plamena nepoznatog izvora.


Komentari