Nakon sunčanog razdoblja, stiže nam pogoršanje vremena: Evo što kaže prognoza!

Državni hidrometeorološki zavod najavio je lokalne pljuskove s grmljavinom te veću količinu kiše. Najgore će biti u središnjoj Hrvatskoj – na širem zagrebačkom i karlovačkom području, te na sjeveru Hrvatske. Pogoršanje stiže već danas poslijepodne.

Prema DHMZ-u, danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Moguća je mjestimice kiša na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a kasno poslijepodne i navečer i u većini ostalih predjela.

Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije na udare i jak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 23 do 28 °C.

Sutra pad temperature
U ponedjeljak nas očekuje promjenljivo do pretežno oblačno te danju svježije. Mjestimice je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina, a lokalno će obilnije oborine biti većinom na zapadu unutrašnjosti.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na moru jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na moru od 17 do 20 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 23 °C.

Od utorka se očekuje postupno smirivanje vremena. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a ponegdje uz obalu i jugozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene.


Komentari