Nakon što je Titov trg otišao u povijest, stigle reakcije političara

FOTO: Dražen Komar

Političari su nadahnuti odlukom podijelili svoja mišljenja, stajališta, ali i kreativne ideje.

Nakon jučerašnje maratonske sjednice Gradske skupštine koja je trajala do dugo u noć, Trg maršala Tita otišao je u povijest. Odluka je donesena nakon duge i burne rasprave u kojoj su predstavnici skupštinske većine branili tu odluku ocjenom da je Tito, iako antifašist, bio diktator, a predstavnici manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i veliki državnik svog doba.

Podsjećamo, 29 zastupnika glasalo je za, 20 protiv i jedan suzdržani. Cijeli dan čekalo se na točku 14, no ona je na red došla tek poslije 21 sat, a odluka je donesena u ranim jutarnjim satima. Dio zastupnika napustio je Skupštinu pri samom izricanju odluke.

“Ovim je Trg maršala Tita otišao u povijest i nadam se da će tamo i ostati”, zaključio je Andrija Mikulić ovim riječima proglašenje preimenovanja Trga maršala Tita.

Tema preimenovanja Trga maršala Tita provlači se po medijima već mjesecima, pa je tako nakon zaključne odluke nadahnula političare da prokomentiraju stanje nakon što je Titov trg otišao u povijest.


Posebno zanimljivu ideju imao je bivši predsjednik Ivo Josipović koji je podlegao trendu pa na društvenim mrežama komentira aktualno političke stanje.

“Apsolutno podržavam Hasanbegovićevu inicijativu da se ploče s Trga maršala Tita pohrane u muzeju. Tako nećemo morati raditi nove kad Titovu trgu već nakon idućih izbora vratimo ime”, kazao je Josipović.

Tomislav Tomašević iz platforme “Zagreb je naš” poručio je na Facebooku da vjeruje da su tek otvorili Pandorinu kutiju zbog čega će se društvo dalje iscrpljivati na temama koje neće unaprijediti materijalne uvjete života za većinu ljudi u ovom gradu.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, objavio je fotografiju Franje Josipa i dao svoj cijenjeni prijedlog.

Stevo Culej bio je posebno sretan pa se nije libio dijeliti statuse na svom Facebook profilu.

Komentari

loading...