NAKON SEDAM GODINA! Bolnica Sv. Duh objavila: ‘Žene ovdje mogu obaviti prekid trudnoće na zahtjev’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je obišao gradilište Zavoda za mikrobiologiju KB-a Sveti duh, a tim povodom osvrnuo se na poslovanje nove Uprave na čelu s ravnateljicom Ana Marijom Šimundić, ali i na mogućnosti prekida trudnoće, koji se odnedavno opet može obaviti u toj bolnici.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Kada je u javnost dospio slučaj Mirele Čavajde, postalo je jasno da velik broj bolnica u Zagrebu nema mogućnosti za indicirani prekid kao i onaj koji se radi na vlastiti zahtjev.

Tim liječnika za prekid trudnoće

Potonji, na vlastiti zahtjev prekinuta trudnoća, u Svetom duhu nije se obavljao od 2015. godine, a danas je najavljeno kako je opet ta mogućnost dostupna.

“Naša bolnica kontinuirano provodi abortuse za one koje imaju indikaciju, naša uprava je preuzimanjem mandata prepoznala problem, posvećeni smo rješavanju, uzimajući u obzir pravo liječnika na priziv savjesti”, rekla je Šimundić.

“Unazad mjesec dana žene mogu obaviti prekid trudnoće na zahtjev”, kaže. “Imamo tim koji je posložen i koji može pružiti uslugu, a radi se o više liječnika, sestara i anesteziologa”, kazala je da ne bi govorila o tome, na pitanje novinara radi li se o liječicima koji su se prije pozivali na savjest.


Komentari