Nakon samo godinu dana konačno kreće obnova okretišta Črnomerec

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Napokon je gotov idejni projekt čija je izrada trajala “samo” godinu dana te kreće obnova okretišta Črnomerec, javlja Večernji list.

“Šarafit ćemo tamo prije ljeta”, rekao je za okretište Črnomerec ljeta 2018. gradonačelnik Milan Bandić, ali šrafcigera nigdje na vidiku. Okretište je oronulo i puno hrđe, nema ni toaleta. Lani se govorilo o obnovi Črnomerca, ali je “naglo sve stalo” jer prvotni idejni projekt prošle se godine, kazali su tada iz Ureda gradonačelnika, “mijenjao zbog dodatnih zahtjeva ZET-a”.

“Sada se radi novo idejno rješenje u suradnji sa ZET-om te Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada, uvažavajući generalni urbanistički plan i urbanistički plan uređenja”, kazali su prije godinu i pet mjeseci iz Ureda gradonačelnika, a sudeći po odgovoru Ureda za mjesnu samoupravu iz ovog mjeseca, to se rješenje još uvijek, eto, radi. Jer, “pristupili su izradi idejnog rješenja – projekta održavanja prometnih i pješačkih površina terminala Črnomerec”.

To uključuje građevinske radove sanacije i uređenja prometnih i pješačkih površina, građevinske i elektrotehničke radove obnove javne rasvjete, građevinske i obrtničke radove te dobavu i postavu novih nadstrešnica. Građevinske, obrtničke i strojarske radove postave novih podzemnih spremnika, građevinske i obrtničke radove radi postave novih sanitarnih čvorova, građevinske, instalaterske i obrtničke radove radi postave novih javnih zdenaca, građevinske i hortikulturne radove sanacije zelenih površina te dobavu i postavu nove komunalne opreme.

Objasnili su da će se na okretište postaviti i nova rasvjeta i nadstrešnice i podzemni kontejneri, toaleti, česme, a posadit će se i zelenilo. Kad? E, to se još ne zna. Ali sve je spremno barem za jednu stvar, doznajemo iz Grada, a to su nove nadstrešnice.

“Na 14 perona terminala Črnomerec demontirat će se i postaviti nove nadstrešnice. Na neke dolaze po dvije, na neke po jedna, a ukupno planiramo 25 novih. Uz njih, postavit će se i nove oznake za perone, a sve skupa trebalo bi koštati oko dva i pol milijuna kuna. Natječaj ćemo raspisati uskoro”, rekli su u Gradskoj upravi, iz koje ističu da će, nakon nadstrešnica, “i ostalo doći na red”.


Komentari