Nakon potresa svi žele kupiti novogradnju! Evo kakve su cijene u zagrebačkim kvartovima

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Tržište nekretnina u Zagrebu ponovno je živnulo, a najtraženija je novogradnja. S druge strane, zbog posljedica potresa u centru grada stanovi se gotovo i ne prodaju.

Iako cijena novogradnje raste, čini se da je klijentima sigurnost najbitnija, te sve više obraćaju pozornost na godinu gradnje, kvalitetu objekta i konstrukcije. Cijena naravno varira od kvarta, do kvarta, a u prosjeku je kvadrat novogradnje u Zagrebu koštao 1808 eura po metru kvadratnom.  U odnosu na 2019. godinu cijena je narasla za oko 8 posto, doznaje RTL.

U Zagrebu se svake godine obavi oko 10 tisuća kupnji stanova, a prošle je godina navedena brojka bila niža za čak 16 posto, zbog pandemije, kao i potresa. U centru grada promet je pao za više od 50 posto. Što se tiče cijene novogradnje, ona je daleko iznad prosjeka.

“Prva je tu Trešnjevka – gdje se za stan od 42 kvadrata u novogradnji traži 113.000 eura, odnosno oko 2700 eura za kvadrat. Idemo dalje. Novi stan na Jarunu od 78 kvadrata prodavač cijeni 220 tisuća eura ili 2820 po kvadratu. Na drugoj strani grada, u naselju Ravnice, 100 kvadrata prodaje se za 240 tisuća eura ili 2376 po kvadratu. To su dakle tražene cijene, možda ih vješti kupci ispregovaraju i nešto jeftinije”, kazao je novinar RTL-a Ivan Vrdoljak.

 


Komentari