Nakon pokušaja otmice djevojčice, zagrebačka policija poslala važnu obavijest

Foto: Nikola Vilic / CROPIX/Ilustracija

Policijska uprava zagrebačka objavila je važnu obavijest zbog povećanog interesa javnosti za slučaj pokušaja otmice djeteta, koji se, kako navodi policija dogodio na području Maksimir – Peščenica.

“Obavještavamo kako na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta. Daljnji rad se nastavlja dok se ne provedu sve potrebite provjere, a s ciljem razjašnjavanja svih okolnosti tog događaja”, navodi se u policijskom priopćenju.

Navode i kako do ove godine nije zabilježen niti jedan takav slučaj otmice djeteta, te mole javnost da ne šire paniku.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL, Ilustracija

“Periodički se u javnom prostoru pojave informacije o sumnjivom kombiju te do sada takve informacije nisu bile utemeljene. Ove se informacije vrlo brzo prošire putem društvenih mreža, potaknuti motivima roditelja da prošire takve informacije s ciljem prevencije i dodatnog upozorenja drugih, iako u tom trenutku nisu bile provjerene”, navode iz policije.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o vozilima i osobi koja na ulici uspostavlja neprimjerenu ili sumnjivu komunikaciju s djetetom, uzima krajnje ozbiljno i s povećanim oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, navode u priopćenju, a tako je bilo i u konkretnom slučaju.


Komentari