Nakon papuča, Bandić će potrošiti 6,5 milijuna kuna na tenisice za učenike

FOTO: Startas

Prvo uniforme, pa papuče, a sada i tenisice.

Jedna majka zagrebačkog školarca javila se redakciji 24sata s porukom koja je stigla na njezim mail: “Dragi roditelji, molim da do ponedjeljka 06.03. do 20 sati javite broj obuće (Startasice) koje bi dijete nosilo u idućoj školskoj godini”.

Ovaj mail stigao je od ravnatelja zagrebačke osnovne škole koju pohađa njeno dijete. Tamo će od Uskrsa učenici nositi uniforme, ali nošenje istih biti će na dobrovoljnoj, a ne obaveznoj bazi. Uz njih učenici će morati nositi i papuče, odnosno tenisice. Kako je napomenuo, najvjerojatnije se radi o Startasicama koje proizvodi Borovo. Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport samo su potvrdili da uz uniformormu dolaze i papuče, ali o cijeni i brendu nisu govorili.

U Borovu o ovome ništa ne znaju

“Ne znam ništa o tome da bi Borovo trebalo raditi tenisice za osnovne škole. Znam samo da ćemo se javiti na javni natječaj koji će biti raspisan kako bismo radili papuče za vrtiće. Ako dobijemo taj natječaj, a uz njega od nas zatraže da još proizvedemo i tenisice za škole, nitko neće biti sretniji od mene. To će biti odlična prilika za Borovo u kojem od travnja namjeravamo zaposliti oko 70 ljudi”, rekao je Dubravko Šimenc, menadžer Borova.

Rekao je i da je moguće, ako prođu na natječaju, da će s gradonačelnikom Bandićem dogovoriti da se dio novaca od kupnje tenisica i papuča uplati u fond za izgradnju vukovarskog Vodotornja. Već tri milijuna kuna osigurano je za papuče za vrtićku djecu, oko 10 milijuna kuna će Grad izdvojiti za uniforme, a za 65 tisuća zagrebačkih osnovnoškolaca tenisice bi trebale koštati 6,5 milijuna kuna jer par Startasica stoji 100 kuna. 

Počinju mjerenja za uniforme

U ponedjeljak je zakazano mjerenje veličina u nekim zagrebačkim školama. Kako kaže jedan ravnatelj, naručivat će se broj veće uniforme jer će se iste nositi i sljedeće godine. Ukoliko će netko htjeti dodatne djelove uniforme, Grad će im omogućiti kupnju.


Komentari