NAKON LOVRIĆEVE OSTAVKE: Tanja Dalić imenovana za v.d. pročelnicu za školstvo! Bila je pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi u Milanovićevoj Vladi

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tanja Dalić imenovana je ta v.d. pročelnicu Ureda za školstvo Grada Zagreba. Do ove promjene je došlo nakon ostavke Ivice Lovrića. Dužnost v.d. pročelnice obnašat će idućih šest mjeseci te će raspisati natječaj za mjesto pročelnika. Dosad je Dalić bila savjetnica, a kako Jutarnji doznaje, a ona treba hitno preuzeti sve poslove vezane za rješavanje svega potrebnog za obnovu škola i obrazovnih institucija u Zagrebu. Pri tome se misli na objekte kojima je potrebna obnova iz Fonda solidarnosti.

Dalić je javnosti poznata i kao pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, Miranda Mrsića za vrijeme SDP-ove vlade. Dakle, upravljačkog iskustva ima, a ono će joj itekako biti potrebno.

“Od lipnja 1984. do danas, radila je unutar devet poslovnih okruženja (koji su činile tvrtke privatnog i državno-javnog vlasništva), obnašajući dužnosti ukupno deset različitih zanimanja, s  pozicije rukovodećeg mjesta šest te s pozicije stručnih savjetničkih pozicija četiri dužnosti. Područje rada i rukovođenja usmjereni su ka te vezani uz problematiku tržišta rada i zapošljavanja, organizaciju i mapiranje poslovnih procesa, strateški razvoj i potporu poslovnim promjenama, konzalting, ljudske potencijale, obrazovanje i edukaciju, politike mladih, odnose s javnošću i novinarstvo”, stoji u njenoj biografiji na stranici SDP-a.

Komentari