NAKON JUŽINE, STIŽE OBRAT: Hoće li se Zagreb zabijeliti? Evo što kaže meteorolog

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako nas nije, niti ove godine, iznenadio bijeli Božić, u siječnju ćemo, čini se, ipak imati nešto više šansi za snijeg. Prema prognozi DHMZ-a, u srijedu navečer nas očekuje osjetno hladnije vrijeme, a u okolnom gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

U prvom dijelu dana promjenjivo i uglavnom bez oborine, prenosi DHMZ. Zatim jače naoblačenje uz kišu, a navečer i u noći na četvrtak uz pad temperature kiša će ponajprije u okolnom gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Umjeren do jak jugozapadni vjetar poslijepodne će okrenuti na sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 15 °C. Prema večeri sve hladnije.

Foto: DHMZ

U nastavku tjedna temperatura će samo padati

“Početkom četvrtka u unutrašnjosti još kiša i susnježica, u gorju snijeg. Zatim će danju oborine postupno prestati uz smanjenje naoblake. U petak većinom sunčano, ali osobito ujutro i prilično hladnije, s temperaturom nižom i od -5 °C. U subotu će se ponovno naoblačiti, sa snijegom ponajprije na istoku. Vjetar uglavnom slab.

Na srednjem i južnom Jadranu i idućih dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja će najrjeđe padati u petak. Na sjevernom Jadranu su u četvrtak moguće i pahulje snijega nošene vjetrom, a zatim će biti sunčanije. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, u četvrtak podno Velebita vjerojatno i orkanskim dok će na jugu tada još puhati jugo. Temperatura u padu.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Komentari