ČEKALO SE SATIMA! Nakon jučerašnjeg kaosa na Glavnom kolodvoru, oglasio se HŽ: ‘Vratit ćemo novac putnicima’

Glavni željeznički kolodvor (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Prava drama odvijala se u četvrtak na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Naime, putnici su satima čekali vlak, a s obzirom da brojni nisu znali točan razlog kolapsa, vladala je velika nervoza. Dio putnika je pak doznao da je navodni uzrok puknuće žice u Sesvetama, a da stvar izađe u javnost pobrinuo se analitičar i politički komentator, Tomislav Stipić koji se također našao u kobnom vlaku.

“Onaj tko nije probao HŽ, ne zna kakav je sretnik i koliko mu je život kvalitetniji za razliku od nas idiota koji su osuđeni na ovo mučenje. A znate što je najgore od svega? Što se apsolutno ništa neće promijeniti, a čak i vi koji ne putujete HŽ-om i dalje ćete plaćati ovu našu agoniju. Vašim novcem iz državnog proračuna”, dio je Stipićeve objave koju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Što se točno dogodilo, otkrio je HŽ danas.

“Zbog prometovanja samo jednim kolosijekom od 15.40 sati promet vlakova odvijao se otežano, a od 18.30 do 19.30 sati bila su zatvorena oba kolosijeka, odnosno nije bio moguć prolazak vlakova kroz kolodvor Sesvete. Obavijest o kašnjenjima i poteškoćama u prometu bila je objavljena na internetskoj stranici HŽPP-a, a putnici su obavijesti dobivali i od konduktera”, kazala je glasnogovornica Ivana Čubelić za N1.

Iz HŽ-a su također poručili da se ispričavaju putnicima zbog dugog čekanja, posebice onima koji nisu dobili pravodobne informacije o situaciji. Naglašavaju i da putnici imaju pravo na povrat novca za karte.

“Kako bi ostvarili povrat novca, putnici trebaju poslati mail na [email protected]”, poručili su iz HŽ-a.

Komentari