NAKON JUČERAŠNJE DOJAVE O BOMBI ‘Ovo je bila lažna dojava’: Eksploziv nije pronađen, a evo kako će danas raditi…

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon jučerašnje dojave o postavljene dvije bombe u Arena Centru na Laništu, trgovine kao i cijeli trgovački centar ostatak dana bili su zatvoreni.

Danas pak, javljaju, kako će raditi prema redovnom radnom vremenu.

Priopćenjem su na jučerašnji događaj reagirali iz Arena Cnetra, a u kojem navode kako je bilo riječ o lažnoj dojavi.

Protueksplozijski odjel Policijske uprave Zagrebačke izvršio je detaljan pregled Arena Centra te je po okončanju istog utvrđeno da nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave te je potvrđeno da je ovo bila lažna dojava, navode u priopćenju.

„Ovom se prilikom želimo zahvaliti protueksplozijskom odjelu MUP-a, zaštitarima te svim partnerskim službama Arena Centra na iznimnoj profesionalnosti. Želimo se zahvaliti Gradonačelniku na brizi te medijima na strpljenju. Zahvaljujemo i našim posjetiteljima na razumijevanju, no najviše zahvaljujemo našim zakupcima, a posebno zaposlenicima u trgovinama na kooperaciji. U ovoj smo iznimnoj situaciji svi bili kao jedno i osigurali maksimalnu sigurnost posjetitelja.“, izjavila je Nataša Milašinčić, menadžerica centra.

Podsjetimo, nakon dojave o bombi trgovački centar je evakuiran, a u njemu se nalazilo oko dvije tisuće ljudi. Na teren je izašla policija sa psima u pratnji pirotehničkog tima, a nakon obavljenog očevida objavili su kako eksploziv nisu našli.

Foto: Zagreb.info

Na mjesto događaja došao je gradonačelnik Tomašević koji je kazao kako osobu koja je ovo napravila treba kazniti.

“Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujemo da tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba policija ulovi i privede zakonu”, zaključio je Tomašević.

“Zagreb je siguran grad kad gledate izvješća o sigurnosti i usporedbe s drugim europskim metropolama i nije uobičajeno da baš dolaze ovakve dojave o bombama”, rekao je i dodao da će policija uskoro otkriti identitet osobe u slučaju da se radi o lažnoj dojavi.

Komentari