Nakon izbjegnute tragedije u Ilici, vlasnik zgrade upire prstom: ‘Krivi su tramvaji koji prebrzo voze’

Foto: Zagreb.info

U Ilici u centru Zagreba se oko podneva na ulicu srušilo više cigli i žbuke sa zgrade, a pješaci su za svega par metara izbjegli tragediju. Na mjesto događaja su odmah došli zagrebački vatrogasci koji već mjesecima rade na sanaciji štete.

Opasni objekt u vlasništvu je Srpske-pravoslavne crkev, a protojerej-stavrofor Duško Spasojević, arhijerejski namjesnik zagrebački za Jutarnji je izjavio kako će dio Preobraženske ulice biti zatvoren za prolaznike do podstavljanja skele, te je izrazio duboko žaljenje zbog nemilog događaja.

Kaže i kako je razoran potres u Banovini dodatno oštetio već načete zgrade, te da je ovaj objekt u Preobraženskoj pregledan nakon potresa 29. prosinca, te da građevinski stručnjaci nisu uočili ništa opasno po prolaznike.

“Najvjerojatnije zbog padalina do kojih je u međuvremenu došlo, ali i konstantnog podrhtavanja zgrade uslijed neprimjereno brze vožnje tramvaja Ilicom, došlo je do pukotina na dijelu koji se odlomio, a za koje nismo znali. Napominjemo da je to prvi takav incident, te da smo poduzeli mjere koje smo mogli kako se ne bi ponovio. U srijedu će biti obavljen još jedan detaljan pregled fasade, kako bi bila utvrđena i otklonjena eventualna najnovija oštećenja koja mogu ugroziti prolaznike. U izradi je i projektna dokumentacija za obnovu zgrade, ali i za radno-zaštitnu skelu koja će u skorije vrijeme biti postavljena oko zgrade”, navodi se u očitovanju Uprave Crkvene Općine Zagreba.


Komentari