NAKON 555 DANA GOTOV BRANITELJSKI PROSVJED: Šator iz Savske preselit će, kao simbol, na drugu lokaciju

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Za konačni prekid prosvjesda presudan je bio sastanak koji je prije tjedan dana održan na inicijativu ministra branitelja Tome Medveda.

Nakon 555 dana, u utorak 26. travnja napokon završava braniteljski prosvjed u Savskoj 66. Vijest je potvrđena jučer iz izvora bliskog šatoru postavljenom ispred resornog ministarstva. Vođe prosvjeda Đuro Glogoški, Josip Klemm i Dražimir Jukić, nisu htjeli komentirati situaciju jer prije službene objave zakazane za utorak u podne, moraju obaviti sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga, prenosi Večernji.

No, kako se doznaje iz braniteljskih krugova prekid prosvjeda prethodno je usuglašen s krovnim udrugama na državnoj razini, odluka je donešena, a demontaža šatora postaje tek tehničko pitanje.

“Bit će biti rastavljen u idućih nekoliko dana, a nakon toga možda ćemo ga iz simboličkih razloga čuvati u, recimo, Vukovaru“, kazali su.

Za konačni prekid prosvjesda presudan je bio sastanak koji je prije tjedan dana održan na inicijativu ministra branitelja Tome Medveda, kojemu su uz prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka prisustvovali i predstavnici osam ministarstava te braniteljskih udruga, što je vođama prosvjeda ulilo povjerenje da će se nagomilani problemi populacije ozbiljno rješavati.

Komentari