Nakon 27 godina uveden izravni let između Zagreba i Toronta

Pexels / Ilustracija

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman u nedjelju je obilježen dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Air Canada Rouge na liniji Toronto-Zagreb-Toronto.

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu. U Hrvatskoj je posljednji put letio u ljeto 1991. godine i svojim ponovnim dolaskom obogatit će Zagreb i zagrebačku zračnu luku još jednim interkontinentalnim letom.

Na prigodnoj svečanosti, u ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu kanadskom zrakoplovnom prijevozniku zaželjela je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge.  Novi će prijevoznik, kazala je, dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika koje Zračna luka Franjo Tuđman kontinuirano bilježi.

Predstavnica Air Canada Rouge Carolyn Hadrović izrazila je uvjerenje kako će nova linija dodatno zbližiti Hrvatsku i Kanadu te ojačati gospodarske i turističke veze koje njeguju.

Voditelj programa Službe za vanjsku politiku i diplomaciju Veleposlanstva Kanade Daniel Zaharychuk podsjetio je kako se ove godine obilježava četvrt stoljeća uspostave diplomatskih odnosa između dviju država te naglasio kako će dolazak Air Canade Rouge na izravnom letu za Toronto biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150 tisuća, priopćili su iz MZLZ.


Komentari