Nakon 24 godine stale pokretne stepenice u Importanneu: ‘Opasne su za korisnike’

Filip Kos/PIXSELL

Već više od mjesec dana pokretne stepenice Importanne centra krasni znak koji upozorava da su u kvaru. Iz Importanne centra pak javljaju kako stepenice neće biti popravljene jer su stare, često u kvaru i opasne za korisnike.

“Nakon nakon detaljnog pregleda ovlaštenog servisera, Importanne Centar d.o.o. kao upravitelj donio je odluku da se stepenice zaustave”, rekla je Nevenka Zečević, direktorica Centran za Večernji.

Dodaje da su stepenice u funkciji 24 sata dnevno još od 1994. godine, otvorene svim vremenskim uvjetima i često u kvaru, stoga ih se ne isplati više popravljati. Nove stube su u nadležnosti Grada Zagreba jer se radi o javnoj površini koju su dužni održavati, no svi pokušaji kontakta zasad su ignorirani, kaže direktorica.

“O žurnosti zamjene postojećih dotrajalih pokretnih stepenica obavijestili smo nadležni ured u gradskom Poglavarstvu još početkom godine, kao i mailom od travnja te dopisom gradonačelniku od svibnja, kojim smo tražili sastanak, a među temama je na prvom mjestu zamjena pokretnih stepenica”, zaključuje Zečević.

Video: Davor Puklavec/PIXSELL

 


Komentari