Nakon 20 godina u Zagrebu se održava primopredaja vlasti! Bivši pročelnik smatra da se odabirom sudionika ‘šalje poruka’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovoga petka 4. lipnja u osam ujutro održat će se primopredaja vlasti, a novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića dočekat će dosadašnja obnašateljica dužnosti Jelena Pavičić Vukičević i dvije pročelnice. Cijeli proces trajat će oko sat vremena, no bivšem pročelniku iz Ureda financija nije jasno zašto će tamo biti aktualna pročelnica.

Tvrdi da se šalje poruka.

“To znam da je protokolarni čin koji je zakonom propisan. Lijepo je to da stara vlast dočeka novu vlast, prozbore dvije tri riječi, predaju im neke papire. Naravno u toj dokumentaciji je nemoguće obuhvatiti kompletna stanja i izvještaje koji inače postoje i koji će se s vremenom moći konzumirati”, objašnjava bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić za RTL.

Na mjesto zamjenice gradonačelnika dolazi Danijela Dolenec i Luka Korlaet, a mandat završava Oliveri Majić.

“Ono što ja sutra radim, a to je da se već u 8 sati nalazim na svom radnom mjestu, jer ne želim u skladu sa svojim osobnim i profesionalnim načelima građanima grada Zagreba i poreznim obveznicima biti niti jedan dan na teretu”, izjavila je Olivera Majić.

S obzirom na to da je je pokojni gradonačelnik Milan Bandić na vlasti bio više od dvadeset godina, ovo će biti prva primopredaja u Zagrebu nakon dugo vremena. Tomaševića očekuju financijski izvještaji na gotovo tisuću stranica, a nakon predaje vlasti održat će svoju prvu konferenciju za novinare kao gradonačelnik grada Zagreba.

Što će biti s pročelnicima, goruća su pitanja ovih dana.

“Suočit će se s nekim situacijama s kojima nisu do sada imali mogućnost da se suoče. S koliko uspjeha će oni time ovladati zavisi s kojim upravnim kapacitetom raspolažu,  financijama, kadrovima i programima, programe sam vidio da imaju”, smatra Kojić.

Olivera Majić vjeruje da će Tomašević  i njegovi suradnici dužnost obnašati jednako dobro kao što su to radili kao skupštinski zastupnici.


Komentari