Nakaradno ruglo Vrapča uskoro odlazi u povijest? Tržnica bi mogla dobiti novo ruho: Donosimo detalje

Dugo je vremena trebalo da se neke stvari pokrenu, a kako stvari stoje i kako je najavljeno, uskoro će svoje kozmetičke korekcije, za kojima toliko vapi, dobiti valjda najveće ruglo Vrapča – njihova tržnica.

Otužna i nakaradna, u stanju u kakvom je sada, ne koristi baš nikome, a to su prepoznali čelni ljudi Gradske četvrti Podsused – Vrapče te se upustili u jedan od najvećih kvartovskih projekata: obnovu i rekonstrukciju mjesta koje bi u konačnici trebalo biti srce i duša svakog kvarta.

U stanju u kojem se sada nalazi, to ne može nikako biti, no ambiciozan projekt kakav je najavljen od ovog bi ružnog pačeta mogao napraviti pravu ljepoticu.

U to se jučer došao uvjeriti predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, koji je sa svojim suradnicima te u društvu predsjednika Gradske četvrti Podsused- Vrapče Dejana Kljajića te potpredsjednika Aljoše Bosnara obišao tržnicu i razgovarao o projektu rekonstrukcije.

FOTO: Ines Brežnjak / Zagreb.info

Kako smo doznali, Gradska je četvrt već izdvojila 300.000,00 kuna iz svojeg proračuna za uređenje prostorne dokumentacije, a nakon toga bi sljedeći korak trebao biti ishođenje građevinske dozvole za početak radova.


Priča vodi ka potpunoj rekonstrukciji, čija bi ukupna vrijednost trebala iznositi 10 milijuna kuna, a tržnica bi nakon toga trebala dobiti sasvim novo ruho. Idejni projekt izgleda zaista famozno, a o kakvom se velikom zahvatu radi, možete vidjeti u videu:

Nakon što je poslušao sve o projektu, Prgomet je bio zadovoljan kako se stvari razvijaju te se interesirao i o ostalim projektima koje gradska četvrt planira napraviti.

FOTO: Ines Brežnjak / Zagreb.info

Predsjednik Gradske skupštine kazao je kako će napraviti sve što je u njegovoj moći da se rekonstrukcija vrapčanske tržnice dogodi što prije, jer je iz priloženog vidio kako je trenutno stanje neodrživo i neisplativo.

Mi samo možemo dodati – nadamo se da će nakon što je vidio ovo ruglo koje se nalazi u centru Vrapča urigirati kod nadređenih..

 

 

 

Komentari

loading...