Najslasnije kombinacije za hladne zimske dane: Bez ovih jela više nećete moći piti kuhano vino!

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Prožmano začinima i mirisnim aromama, kuhano vino je bio klasični topli napitak još od drevnih Rimljana. U Austriji i Njemačkoj poznat je kao Glühwein, a u zemljama Skandinavije kao Glögg. U kuhanom vinu jednako se može uživati uz knjigu pored kamina, ali i s prijateljima na Adventu uz koncert.

Nadalje, kuhano vino ne iziskuje nužno hranu – jak okus i miris kuhanog vina gotovo pa je sam obrok. Ipak, postoje neke namirnice koje se izvanredno slažu s jedinstvenim okusom kuhanog vina.

Dakle, ako poslužujete ovu zimu kuhano vino, ostavite malo prostora za ove neodoljive namirnice koje se gotovo pa savršeno nadopunjuju s kuhanim vinom.

 1. MEDENJACI
  Medenjaci i kuhano vino izuzetan su par jer oboje imaju slične intenzivne okuse cimeta, a medenjaci i đumbira i meda. Vrlo su jednostavni za napraviti, a fantastično ih je umakati u kuhano vino.

  Instagram/cupofkale

   

 2. SIREVI I KREKERI 
  Sir i vino su nenadmašiva kombinacija, no sir i kuhano vino vodi tu kombinaciju na potpuno novu razinu.

  Instagram/ministry_of_frenchfood
 3. FONDUE
  Fondue je vrlo jednostavan i praktičan za obiteljske i zabave s prijateljima u okrilju doma. Jasno, u pitanju je opet fondue sa sirom, slana kombinacija sira i krušćića s povrćem sjajno se stapa s punoćom slatkog okusa kuhanog vina.

  Instagram/the.food.notes

   

 4. KESTENI 
  I naravno, za kraj ne možete fulati ako uz fino kuhano vino grickate prženo kestenje. Ova idealna kombinacija stvorena je za svačije blagdansko nepce.

  Instagram/foodie

Komentari