NAJIŠČEKIVANIJA PROGNOZA ZORANA VAKULE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Božić!

Facebook: Vakula Zoki Zoran

Zoran Vakula objavio je svoje viđenje prognoze za Badnjak. Tako, kako Vakula kaže, na Badnjak će gotovo posvuda u Hrvatskoj biti povremene kiše, na Jadranu i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a poslijepodne i navečer u višem je gorju moguća i poneka pahulja snijega. Do ponoći će oborine gotovo posvuda prestati, a u većini će se krajeva i barem djelomice razvedriti.

Nakon jutarnjeg juga i jugozapadnjaka zapuhat će bura, često jaka, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Štoviše, tijekom Badnje noći mogući su i orkanski udari bure, osobito podno Velebita. I u unutrašnjosti će biti umjerenog, gdjegod i jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, a osim njega, onima koji će ići na polnoćku ili obavljati neke druge aktivnosti na otvorenome kasno navečer i u noći na Božić mogao bi zasmetati i znatniji pad temperature.

Stoga preporučujem topliju odjeću i obuću, budući da će temperatura zraka u unutrašnjosti biti i oko 0 °C, mjestimice i niža, a izraženiji osjećaj hladnoće bit će i na Jadranu,  piše Vakula u prognozi za HRT.

Na Božić i u nastavku tjedna većinom suho, ali hladnije nego prošlih dana, na kopnu ponovno uz jutarnje “minuse”. Slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom tijekom Božića u istočnim krajevima, te ponovno za vikend, prenosi Index.

Od Božića hladnije i većinom suho

“Na Božić te u dane nakon njega uunutrašnjosti će biti hladnije, uz jutarnju temperatu uglavnom nižu od 0 °C. A dnevnu većinom oko 5 °C. Ponegdje će biti magle, osobito u četvrtak i petak. Slabe su oborine moguće uglavnom samo na istoku u utorak.

Na Jadranu će na Božić još biti relativno vjetrovito, a bura i sjeverac oslabjet će na blagdan Svetog Stjepana. Idući će dani proteći uz obilje sunca, tek u četvrtak i petak uz povećanu vjerojatnost za nisku naoblaku i maglu na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Kao i na kopnu, bit će hladnije nego prošlih dana.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari