Najbolji stand-up komičari regije rasprodali Lisinski u deset dana

Facebook

 

Već prije početka promotivne kampanje, premijerni nastup najboljih stand-up komičara regije u dvorani Lisinski je – rasprodan! Samo pet dana od puštanja u prodaju, bez i jednog plakata, oglasa, reklame ili letka, doslovno je planulo 1,300 ulaznica za Best of regional stand-up sa blagajne najpoznatijeg domaćeg hrama umjetnosti. Početni tempo nije jenjavao tako da si je zagrebačka publika ubrzo osigurala svih 1,847 mjesta za  comedy spektakl, što definitivno pokazuje da Metropola ima itekakvih apetita za ovom vrstom kulturnog izričaja.

Podsjetimo se, šest najboljih stand-up komičara regije po prvi će se puta okupiti u Lisinskom 19. ožujka na Best of regional stand-up večeri. Svojim zajedničkim premijernim nastupom pred publikom jedne od najljepših dvorana u ovom dijelu Evrope ovi će originalni umjetnici izaći iz klupskih okvira te napokon potvrditi pripadnost domaćoj kulturnoj sceni. Stand-up kao umjetnički izričaj koji njeguje autorski rad te nastupanje uživo na ovaj način službeno, nakon više od desetljeća postajanja u Hrvatskoj, postaje punopravni dio kulturnog života, kao što je to odavno slučaj u zapadnim zemljama.

Za to su, svakako, zaslužni vrhunski komičari koji  će na Best of regional stand-up večeri u Lisinskom 19. ožujka  svim prisutnima pružiti mega dozu smijehoterapije te im omogućiti da se na sat i pol u potpunosti opuste i zaborave na svakodnevne brige:

Nenad Danilović aka. Nesha Bridges (SRB)

Široj publici poznatiji kao tvorac hita Aj Riki Martine, međutim on je puno više od toga. Jedan od dvojice najpopularnijih i najboljih komičara Republike Srbije te čovjek koji vas svojom energijom inabrijavanjem atmosfere ostavlja bez daha.

Srđan Dinčić (SRB)

Dugogodišnji aforističar koji je trenutno jedno od pet najpoznatijih TV comedy lica. Dečko iz susjedstva koji vas svojom pronicljivošću i inteligencijom dovodi do ekstaze smijeha. Trenutno najbolji stand-up komičar Srbije.

Perica Jerković (SLO)

Perica se kao mali iz BiH preselio u Sloveniju i samim tim nam donosi najbolje od obje kulture. Suprug i otac koji klasično stand-up pripovijedanje kombinira s one linerima koje stalno prekida segmentima mimike i gestikulacije. Jedan od troje najboljih i najpriznatijih stand-up komičara Slovenije.

Marina Orsag (HRV)

Marina u jedanaest godina karijere iza sebe ima preko 2000 nastupa u regiji i svijetu, titulu najbolje stand-up komičarke Balkana 2013., najboljeg komičara/ke LENT Festivala 2015. po odabiru publike te najbolje/g komičara/ke kontinentalne Europe i Rusije 2015. na Jokenation natjecanju. Vječiti Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma.

Marko Puljiz (BIH)

Stand-up komičar iz Sarajeva koji secira stvarnost na originalan i zabavan način, a svojim nastupima osvaja srca publike diljem regije. Svojom energijom i osebujnošću ispuni dvoranu i zarazi publiku.
Vlatko Štampar (HRV)

Za one koji ga nisu probali, čakovečki komičar Vlatko Štampar ostat će nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil i pipa sasvim suludih asocijacija, koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od najboljih komičara na ovim prostorima.

Za one koji nisu uspjeli nabaviti svoju ulaznicu, važna je informacija da ih uz malo sreće mogu osvojiti na nagradnim igrama Antene Zagreb, portala flash.hr te na Facebook stranici Studija smijeha, organizatora  Best of regional stand-up večeri u Lisinskom.


Komentari