Najbolji burek u Zagrebu? Hercegovac Boris tvrdi da ga nema nigdje!

Facebook

Gdje pojesti dobar burek, pitanje je koje tradicionalno muči one koji su subotu odlučili provesti uz koju čašicu više te nešto dulje od ponoći. Uobičajeno, gurmani će oko ove teme lomiti koplja, dakako otvoreni smo za sve nove dojave, no dok ne znamo za bolje držimo se onoga što znamo pa smo stoga upitali nekolicinu Zagrepčana gdje najradije navrate po burek u sitne sate subotom.

“Dafina u Ozaljskoj je odlična, ne samo da imaju odličan burek već su im i svi ostali pekarski proizvodi izvrsni. Tu nećeš dobiti smrznuto tijesto. Ne, ne tu pekari sami mijese i tamo burek ima onaj dobri, stari okus”, prepričava nam Dario.

Ana pak tvrdi kako je najbolji burek jela u pekarnici Klas na Drvinju. “Dovoljno je mesnat i dovoljno tjestast. Ja obožavam tijesto od bureka. Luka ima taman i kad god da ga pojeo nećeš imati žgaravicu”, jamči ova studentica.

“Importanne centar, nije masan, nema previše luka, jedini burek koji se može usporediti s našim hercegovačkim. Inače, burek vam je samo onaj s mesom. Sve ostalo su sirnice, zeljanice”, objašnjava nam Boris iz Hercegovine.

“Najbolji burek je kod mene na Savici, u pekarnici koja radi cijeli noć. Puca od mesa i luka”, ističe Jelena. A s druge pak strane Boba nam jamči kako je ona s najboljim burekom omastila brk u pekarnici lociranoj u sklopu Shopping centra Prečko.

“Najbolji burek u Zagrebu jel sam na Dolcu. To je ono kultno mjesto za koje valjda zna cijeli grad”, kune se vremešni Mladen. Da u Zagrebu nema dobrih bureka, tvrdi Mihaela, s druge pak strane domaćica Andrea uvjerava nas kako je njoj korektan onaj iz Dubravice.

“Dobrog bureka u Zagrebu nema od kada je sagrađen novi Autobusni kolodvor, tamo je bilo parkiralište i burek od jutra do sutra, čuveni gumenjak. Najbolji burek svih vremena”, prisjetio se Josip nekih starih vremena.

Komentari