NAJAVLJEN 66. HANŽEK: Zvijezde ovogodišnjeg mitinga su zlatne Sandra Perković i Sara Kolak

zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i organizatorima, obišao je atletski stadion Mladost te najavio 66. memorijal Borisa Hanžekovića.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio 66. Hanžek i pozvao sve građane da ntjecateljima pruže podršku.

“Veseli me da su glavne zvijezde ovog Mitinga naše sportašice Sandra Perković i Sara Kolak, olimpijske pobjednice i ponos hrvatske atletike. Želim im puno uspjeha i sreće. Kada smo prije 15 godina uložili u ovu infrastrukturu, nadali smo se da će ovaj Miting postati jedan od najprestižnijih sportskih događanja u Zagrebu i Hrvatskoj, što je, zahvaljujući sjajnim rezultatima naših sportaša, i postao”, rekao je Bandić.

“U ime organizatora i svih sudionika, zahvaljujemo se Gradu Zagrebu i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci. Naše su atletičarke u Riju napravile najbolju promociju ovogodišnjeg Mitinga, Hrvatska je postala jedna od najvećih atletskih sila u svijetu, a zagrebačka publika je sigurno to i prepoznala”, rekla je Ivana Brkljačić, projekt menadžer Mitinga, dodavši da će javnost biti obaviještena o nastupu ostalih velikih imena u nadolazećim tjednima, jer još stižu potvrde.

Hanžek će i ove godine trajati dva dana, 5. i 6. rujna. Prvoga dana u 18,30 održat će se natjecanje u bacanju kugle, pod službenim nazivom 2. Memorijal Ivana Ivančića, na uređenom terenu pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijede i ostale discipline. Oba dana je ulaz besplatan. Izravan prijenos mitinga osiguran je u 70 zemalja, a moći će ga gledati 250 milijuna ljudi.


Komentari