Nagrade za iznimna medicinska postignuća pridonose ostanku stručnjaka u Hrvatskoj: liječnici, prijavite svoja istraživanja!

Tvrtka Medis poziva sve liječnike s njihovim istraživanjima na 5. „International Medis Awards“. Prijave traju još do 15. rujna. Uz Hrvatsku sudjeluju i Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mađarska, Makedonija, Slovenija, te Srbija. Riječ je o prestižnom natječaju koja se održava već petu godinu za redom te okuplja liječnike i farmaceute koji se natječu sa svojim najboljim znanstveno-istraživačkim radovima.

Hrvatska je po broju prijava u samom vrhu natjecanje s njih 40. Austrija, na primjer, ima samo 11 prijavljenih istraživanja na projekt, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije povodom predstavljanja ovogodišnje nagrade za iznimna medicinska postignuća u regiji Srednje i Jugoistočne Europe “Medis Awards”.

„Nakon 25 godina uspješnog rada na području medicine i farmacije, otkrili smo da su mnoge izvrsne istraživačke priče pisali upravo liječnici i farmaceuti. Njihova istraživanja i uspjesi, koji su često cijenjeni u inozemstvu, u našem društvu ostaju nezapaženi“, rekla je generalna direktorica tvrtke Medis, dr. sc. Martina Perharič.

Perharič je naglasila želju tvrtke u priznavanju rada liječnika i farmaceuta, koje će, kaže, nagraditi za njihov predani rad kao važan utjecaj na razvoj medicine.

„Hrvatska se može pohvaliti vrhunskim liječnicima u različitim područjima medicine. Možemo biti ponosni što su baš naši liječnici priznati u cijelom svijetu. Mi u Medisu vjerujemo kako i ova nagrada doprinosi razvoju struke, poboljšanju uvjeta, ali i stvaranju pozitivne atmosfere za ostanak naših stručnjaka u zemlji“, izjavio je Vladko Borić, direktor Medisa u Hrvatskoj.

Na konferenciji je sudjelovala i doktorica i profesorica Marina Ivanišević sa svojim istraživanjem provedenim na 60 trudnica koje imaju šećernu bolest tipa 1. Dokazala je veću koncentraciju ukupnih masnih kiselina kod novorođenčadi majki šećerašica, što kasnije u životu može dovesti do razvoja pretilost.

Doktorica i profesorica Ivanišević je pozvala svoje kolege na prijavu svojih istraživanja na projekt jer osim priznanja, dobivaju i financijsku nagradu koja može uvelike pomoći u kasnijem istraživanju.


Komentari