NADRAPALI STUDENTI! Policija obišla centar, u udruzi u Gundulićevoj zatekla 63 osobe i mladića pozitivnog na koronu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nekima dobar početak vikenda u petak je prekinula policija. Naime, zagrebački su službenici dobili više dojava o kršenju mjera pa su se uputili u centar grada. I tamo su imali što za vidjeti.

U 27 kafića upozorili su konobare i osoblje da se trebaju pridržavati mjera, posebice na ograničeno radno vrijeme. U određenim je objektima uočen nedovoljan razmak između stolova i stolica na terasama pa se protiv vlasnika pokrenuo prekršajni postupak.

Također, neki objekti nisu zadovoljili minimalne tehničke uvjete da bi se klasificirali kao terase, a u ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama te je vlasniku izdano usmeno rješenje i izrečena je naredba da se u roku od dva dana isto i provede. Još je u jednom objektu u Tkalčićevoj ulici utvrđeno kršenje radnog vremena te će biti podnesena obavijest o počinjenom prekršaju.

Provedena je racija u studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici gdje su zatečene 64 osobe od kojih je jedna osoba, 31-godišnjak bio pozitivan na COVID-19. Zabilježeno je i nepridržavanje zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, kao i da nitko od zatečenih osoba nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim osobama izdati prekršajni nalozi.


Komentari