Nadomak Zagreba gradit će se veliki akvapark: Evo kako bi trebao izgledati

Foto:Puls*Ar

Na mjestu starog kupališta u Svetom Ivanu Zelini gradit će se akvapark. Riješena je sva papirologija, kao i građevinska dozvola, a otvoreno je najbitnije pitanje; tko će biti investitor.

Dozvola će potaknuti još veći interes poslovnih subjekata za uključivanje u realizaciju ovog projekta. Nekoliko njih iskazalo je interes, treba samo odlučiti način financiranja. Ako s nekim sklopimo ugovor, moguće da će to biti isključivo privatna investicija, moguće da ćemo se odlučiti na javno-privatno partnerstvo, a može biti i da Grad samostalno krene u investiciju”, kaže gradonačelnik Hrvoje Košćec, piše Večernji.

Procjenjuje se da bi radovi mogli početi na proljeće iduće godine, a već na ljeto 2020. moći će se kupati u novom akvaparku, predviđa Košćec.

Prema idejnoj studiji tvrtke ActionPark WaterScapes iz Španjolske, akvapark bi trebao sadržavati pet bazena s 2000 kvadrata vodene površine i vodenim atrakcijama. Za projektante su odabrani arhitekti iz zagrebačke tvrtke Puls*Ar. Predviđeni su veliki plivačko-rekreacijski bazen s gledalištem, dva hidromasažna – relax bazena, dječji bazen s vodenim dvorcem i toboganima, aquagym bazen s natkrivenim bazenskim barom te bazen s velikim toboganima i pristupnim tornjem. Predviđen je i noćni klub, restoran te dvorana za svečanosti i ugostiteljski lokali.

 


Komentari

loading...
-->