NADA UMIRE POSLJEDNJA: Hoćemo li ove godine imati bijeli Božić?!

blog.meteo-info.hr

Građani nestrpljivo iščekuju kada će više pasti bijela radost, temperature padaju iz dana u dan, magla se ne diže i sve miriše na snijeg.

Sanjate li bijeli Božić? Nažalost ove godine ga vjerojatno nećete doživjeti. U gradu je sve spremno, okićene su ulice, trgovi, zgrade, a ljudi već naveliko posjećuju božićne sajmove na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, no, snijega nema ni u tragovima. Sljeme se zabijelilo prije nešto manje od mjesec dana, ali kako se brzo zabijelilo tako se brzo i otopilo. Građani nestrpljivo iščekuju kada će više pasti bijela radost, temperature padaju iz dana u dan, magla se ne diže i sve miriše na snijeg, ali on nikako da padne.

Prema prognozama Crometea, on vjerojatno u narednih tjedan dana neće ni pasti, a na svoje će definitivno doći ljubitelji toplijeg i suhog vremena jer nam se baš takvo vrijeme sprema narednih nekoliko dana. Sunca vjerojatno neće biti, a realno, u ovo doba godine i ne treba ga biti puno. Najavljuju kako će vjerojatno biti, kao i proteklih dana dosta temperaturne inverzije što znači da će niznska područja biti pod maglom, oblacima i niskom temperaturom dok će se visinska kupati u suncu. To dalje znači kako će se temperatura kretati oko nule, pogotovo ako će područje biti pod maglom.

Za vikend južina

Manja promjena vremena je moguća tijekom petka kad će postojati veća mogućnost za sunčana razdoblja. Najviša dnevna temperatura većinom od 6 do 9°C. Za vikend bi trebala probiti južina, a to znači jačanje jugozapadnog vjetra, razbijanje hladnijeg prizemnog sloja zraka i djelomično razvedravanje. Zato će za vikend vjerojatno biti malo više sunca, ne vidi se nikakva ozbiljnija kiša, a temperatura zraka će biti u porastu. Napominjemo kako je šansa za bijeli Božić ove godine vrlo mala.


Komentari