NACIONALNI TJEDAN DOJENJA: Važnost i dobrobiti za dijete, majku i zajednicu

pixabay.com

Žele educirati javnost o dobrobitima dojenja.

U tjednu od 1. do 7. listopada u Hrvatskoj se već 15 godina brojnim aktivnostima i javnim manifestacijama obilježava Nacionalni tjedan dojenja, kako bi se i širu i stručnu javnost informiralo o važnostima dojenja, njegovim dobrobitima za dijete, majku, i zajednicu u cjelini.

I ove godine će Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s organizacijama civilnoga društva i zdravstvenim ustanovama, nizom aktivnosti doprinijeti obilježavanju Nacionalnog tjedna dojenja.

U subotu 1. listopada 2016. na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, od 11 do 14 sati, predstavnici Grada Zagreba, udruge Roditelji u akciji – Roda, Savjetovališta za rani razvoj djece „Telefončić“, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju, Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje, Gradske ljekarne Zagreb te zdravstvenih ustanova: Dom zdravlja Zagreb Istok, Dom zdravlja Zagreb-Zapad, KB Sveti Duh će u okviru kampanje „Dojenje je zakon u gradu Zagrebu“ građanke i građane informirati o dobrobitima dojenja i njegovom utjecaju na razvoj i zdravlje djeteta, majke, te na koristi dojenja za održivi razvoj i zajednicu u cjelini.

Na informativnim štandovima roditelji će moći dobiti informacije o programima udruga i programima Grada, stručne savjete o dojenju, uz podjelu različitih edukativnih materijala. U okviru javne akcije biti će predstavljeni i Gradski projekti: Savjetovalište za majke i djecu na lokaciji: Dom zdravlja Zagreb-Istok Grižanska 4 i Ninska 16, Dom zdravlja Zagreb-Zapad Prilaz baruna Filipovića 11, te “Ambulanta za laktaciju” pri Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Komentari